Mens vi i de to første faser af håndværksprojektet har arbejdet med at forbedre vilkårene for vævere, farvere og andre med tilknytning til silkeproduktion i Tantipara i Bankura distriktet, har vi efterhånden fået mod på at udbrede ideen og arbejdet til andre håndværk og andre områder. Med den nu godkendte bevilling til hvad der bliver 3. fase af vores håndværksprojekt, kan vi både udvide aktiviteterne fra et fokus på silkeproduktion til også at inddrage henholdsvis produktion af bambus og juteprodukter og fra kun at foregå i Tantipara til at også at ske i områder af South Dinajpur distriktet.

Udover at der skal læres mere om nye designideer, hvordan man kan arbejde med de forskellige råvarer og trænes en række personer i håndværksteknikker, skal vi også styrke det lokale ejerskab til håndværket og især produkterne. Det er tanken, at der skal oprettes såkaldte Producent Foreninger i begge de involverede projektområdet. Og vi skal fortsat fremme brugen af naturlige farvestoffer, så man undgår forurenende kunstige farvestoffer i spildevandet.

Selv om der bliver meget at se til, og meget stadig skal læres og udvikles, fik de involverede silkeproducenter, Ahead og vi en god oplevelse i forbindelse med bestyrelsens nylige projektbesøg i Indien. En gruppe af håndværkerne fra Tantipara var i Delhi til en stor messe (hvor der blev solgt en række produkter, herunder tøj, silkeprodukter med mere). Der var meget stor interesse for silkeprodukterne fra Tantipara – ja, de gik nærmest som varmt brød! Det var en dejlig begyndelse på salgsdelen af håndværksprojektaktiviteterne, som vi håber at kunne videreføre på sigt.

SJ