FØDEVARESIKKERHED

Fødevaresikkerhedsprojektet har til formål at sikre at fattige, ofte jordløse familier kan producere mere mad og/eller opbygge en større indkomst gennem salg af selvdyrkede fødevarer.

Mens vores partner Ahead Initiatives og deres lokale samarbejdspartnere viser vejen til dette gennem dyrkning af fx køkkenhaver, vejsidebeplantninger, planteskove med meget mere, arbejder projektet også på at inddrage de lokale (kommunale) myndigheder til at tage ansvar for at bevilge penge til støtte for de fattigeste.

Projektet har været gennem flere faser og har spredt sig fra Vestbengalen til områder i nabostaterne Orissa og Jharkhand, der er blandt de fattigste stater i Indien. Resultaterne har efterhånden vundet anerkendelse ikke kun på kommunalt niveau men også på delstats-niveau, hvilket blandt andet giver sig til udtryk idet delstatsregeringen i Vestbengalen er gået med som partner og bidrager med omfattende ressourcer til den nuværende, afsluttende fase af projektet.

For mere information om projektet – tryk her.

Nye Veje – Fortællinger fra felten

I videoen nedenfor kan du møde de tre kvinder Mamoni, Dipti og Mona som bor i det nordlige Vestbengalen. De arbejder alle som lærlinge i Aheads fødevaresikkerhedsprojekt. Gennem nabomøder, undervisning og praktisk håndholdning oplærer de kvinder i deres respektive landsbyer i forskellige dyrkningsmetoder med henblik på at gøre de fattige familier selvforsynende med mad. Projektet har betydet, at de lokale kvinder nu kan brødføde deres familier med mere varieret kost samtidig med, at de kan sælge en del af overskuddet på lokale markeder. Desuden har Mamoni, Dipti og Mona opnået lokal respekt og selvtillid, som de kan bruge til at tilskynde endnu flere innovative projekter for dem selv og deres landsbyer.